Search
Close this search box.
بهترین دکتر زایمان سزارین

بهترین دکتر برای سزارین کیست؟

یافتن بهترین دکتر برای سزارین همواره جزء دغدغه ی بسیاری از مادرانی است که به ماه های آخر بارداری خود نزدیک می شوند. خیلی از مادران از بدو ورود به دوران بارداری تمایل دارند که تحت نظر بهترین متخصص زنان و زایمان باشند تا هم دوران حاملگی خود را دور از خطر و ناراحتی بگذرانند و هم وضع حمل و زایمان راحتی داشته باشند. شاید برایتان جالب باشد که اولین بار زایمان با ایجاد برش در زمان سزار اتفاق افتاد. به همین علت نام آن را زایمان سزارین نهادند. علت این زایمان بزرگ بودن جثه ی جنین و ناتوانی مادر برای زایمان به صورت طبیعی بود. در اصطلاحات موجود دیگر از این نوع زایمان، عمل رستم زایی یا رستمینه نیز یاد می کنند.

در ادامه قصد بررسی همه جانبه ی این نوع زایمان و مادرانی که کاندید مناسب آن هستند را داریم. همچنین شما با خواندن ادامه مطلب می توانید به اهمیت و تاثیر توانایی یک پزشک در تعیین روند زایمان سزارین و نتایج آن، پی ببرید. پس همراه ما باشید.

توضیحات جامع خانم دکترشروین افصحی-متخصص زنان در رابطه با زایمان سزارین

مفهوم زایمان سزارین

زایمان سزارین به واسطه ی ایجاد برش بر روی شکم صورت می پذیرد. جنین از طریق برش ایجاد شده روی شکم، از رحم مادر خارج می شود.

این زایمان از طریق مختلفی همچون؛ زایمان سزارین با بی حسی و یا زایمان سزارین با بیهوشی قابل انجام می باشد. انتخاب نوع زایمان بر عهده ی متخصص زنان و زایمان ، بعد از انجام معاینات دقیق و بررسی شرایط بارداری و وضعیت مادر و جنین، است.

همانطور که در مباحث قبلی به آن اشاره نمودیم، زایمان منتخب و مورد تایید پزشکان متخصص، زایمان به روش طبیعی است. با این حال یک سری شرایط استثنا وجود دارند که باعث می شوند زایمان سزارین اولویت اول یک مادر برای وضع حمل باشد.

افراد مناسب برای زایمان سزارین

برخی از مادران به دلیل داشتن شرایط ویژه قادر به زایمان طبیعی نیستند و از این رو برای حفظ جان مادر و جنین لازم است زایمان از طریق عمل سزارین صورت پذیرد.

عواملی که باعث انتخاب زایمان سزارین می شوند، عبارتند از:

  • وضعیت نامناسب قرار گیری جنین در رحم مادر (پیشنهاد: زایمان سزارین بریج)
  • بیماری های زمینه ای که می توانند روند زایمان را مختل نمایند (مانند: بیماری های مزمن قلبی و یا فشار خون)
  • بیماری های جنسی و قابل انتقال از مادر به جنین (مثل: HPV یا تبخال تناسلی)
  • چند قلو زایی (در این نوع زایمان ها می توان از زایمان قل دوم به بعد از سزارین استفاده کرد.)
  • سابقه ی زایمان سزارین (در این مورد ممکن است مادر بنا به صلاحدید متخصص زنان قادر به زایمان طبیعی هم باشد. معاینات دقیق برای تصمیم گیری مناسب لازم است.)

علاوه بر موارد فوق الذکر، عللی هم وجود دارند که جزء علائم غیرقابل پیش بینی هستند و می توانند روند زایمان طبیعی را مختل کنند و پزشک مجبور به زایمان سزارین شود. این علل عبارتند از:

  • کند بودن روند زایمان یا دشوار شدن آن
  • علائم حیاتی جنین مانند ضربان قلب، مختل شده باشد. (به اصطلاح جنین در حالت زجر جنین باشد.)
  • اندازه جنین بزرگ باشد.

آمار زایمان سزارین در دنیا

خیلی از مادرانی که از زایمان طبیعی می ترسند، تمایل به وضع حمل با زایمان سزارین دارند. به همین دلیل این نوع زایمان رشد و شیوع بیشتری در سطح جهان داشته است. به گونه ای که حدود 30% افراد در آمریکا و 46% افراد در چین از این زایمان برای به دنیا آوردن دلبند خود استفاده می کنند.

این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که استفاده از روش زایمان سزارین باید با معاینات دقیق و بعد از رد شدن صلاحیت مادر برای زایمان طبیعی، صورت پذیرد.

برزیل در صدر جدول آمار زایمان سزارین پرچم دار است و کشور ایران نیز رتبه ی دوم در این آمار را به خود اختصاص داده است. بعد از ایران مکزیک در رتبه سوم قرار داد.

عوارض زایمان سزارین

همانطور که می دانید زایمان سزارین یک نوع عمل جراحی پیچیده می باشد و از این رو ریسک فاکتورهای مختص به خود را دارد. از جمله خطرات شایع زایمان سزارین عبارتند از:

  • عفونت
  • آسیب دیدن نوزاد هنگام تولد
  • آسیب دیدن مادر حین زایمان
  • ترومبوز وریدی (لخته شدن خون در اندام های تحتانی یا حتی ریه مادر)
  • عوارض ناشی از مواد بیهوشی (مثل: استفراغ، سردرد و کمر درد شدید)
  • اختلالات تنفسی نوزاد (بیشتر در زایمان زودرس این اتفاق می افتد.)
  • از دست دادن حجم خون بیشتر
  • ایجاد جفت سرراهی یا جفت چسبنده در بارداری های بعدی

روند عمل سزارین

با تعیین نوع سزارین روند عمل جراحی آغاز می شود. در رایج ترین نوع این زایمان یعنی سزارین با بی حسی، مواد بی حس کننده از طریق نخاع وارد بدن مادر می شود.

این مواد بی حس کننده باعث از بین رفتن حس لامسه از کمر به پایین مادر می شوند. به همین دلیل مادر هیچگونه احساس درد و ناراحتی در حین زایمان ندارد ولی به طور کاملا هوشیار روند زایمان خود را نظاره گر می باشد. در این حالت مادر می تواند بعد از به دنیا آمدن نوزاد خود، آن را در آغوش بکشد.

در بیهوشی عمومی نیز، مادر در طول زایمان به صورت کامل بیهوش است و هیچ آگاهی نسبت به روند زایمان خود ندارد. (این نوع زایمان تنها در موارد اورژانسی و طبق تجویز پزشک متخصص انجام می شود.)

بعد از اثر مواد بی حس کننده، پزشک برشی برای خروج جنین از رحم مادر، روی شکم ایجاد می کند. این برش می تواند به صورت افقی یا عمودی زده شود.

با ایجاد برش مورد نیاز، پزشک سعی در خارج کردن نوزاد از رحم مادر می نماید. بعد از خارج شدن جنین از رحم مادر، متخصص زنان جفت را نیز از رحم مادر جدا کرده و آن را خارج می کند.

  • بعد از اتمام زایمان، محل برش به واسطه ی نخ بخیه بسته می شود.

نمونه جراحی های واقعی زایمان سزارین

بهترین متخصص زنان برای سزارین

همانطور که در مباحث بالا به آن اشاره کردیم، زایمان سزارین نوعی عمل جراحی پیچیده می باشد.

این عمل نیازمند دقت و تبحر پزشک متخصص است. زیرا علاوه بر آماده کردن بستر مناسب برای زایمان، لازم است پزشک تخصص و مهارت کافی برای خارج کردن بدون آسیب نوزاد از رحم مادر را داشته باشد.

خیلی از آمار قدیمی حاکی از آن هستند که؛ برخی از مادران در حین زایمان سزارین، دچار مشکلات شدیدی شده اند و حتی فرزند خود را از دست داده اند و جنین مرده به دنیا آمده است!!!

  • با کمی تأمل در این زمینه می توانید به تاثیر مستقیم و مهم پزشک متخصص در روند زایمان سزارین و حفظ سلامت مادر و جنین پی ببرید.
  • همین امر موجب شده است تا اکثر مادرانی که دوران بارداری خود را سپری می کنند، به دنبال بهترین متخصص سزارین برای وضع حمل خود و در آغوش کشیدن دلبندشان باشند.
  • کاملا منطقی است. انتخاب هوشمندانه نه تنها می تواند همانند سدی محکم در مقابل عوارض نامطلوب باشد بلکه می تواند از جان مادر و جنین نیز حمایت و حفاظت نماید.
دکتر شروین افصحی بهترین متخصص زنان و زایمان در کرج

نکات مهم بعد از زایمان سزارین

از تاثیر دکتر زنان در روند زایمان سزارین که بگذریم، به مراقبت های مادر بعد از این زایمان می رسیم. رعایت نکات مراقبتی و بهداشتی می تواند مادر را از ابتلا به عوارض نامطلوب و خطرناک، دور نگه دارد.

این نکات کلیدی به شرح زیر می باشند:

  • تا زمان بهبودی کامل و ترمیم محل برش زایمان، استراحت نمایید
  • از بلند کردن اجسام سنگین، فعالیت های بدنی شدید و … پرهیز کنید. این عوامل باعث ایجاد فشار به محل برش و افزایش احتمال خونریزی می شوند.

منظور از استراحت، به معنای خوابیدن در بستر نمی باشد. بلکه عدم تحرک و سکون در یک محیط می تواند احتمال عارضه ی نامناسب ترومبوز آمبولی را افزایش دهد.

برای تسکین درد احتمالی در ناحیه ی شکمی خود می توانید از داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک متخصص استفاده نمایید.

احتمال خونریزی های طبیعی بعد از زایمان سزارین وجود دارد. نگران نباشید. می توانید از نوارهای بهداشتی و یا تامپون های مناسب برای مواجهه با این خونریزی ها کمک بگیرید.

اگر علائم غیرطبیعی را شاهد بودید (مثل: تورم و التهاب زیاد، ترشحات سفید رنگ یا چرکی از محل برش زایمان و…) سریعا به پزشک خود مراجعه کنید.

مقاله لیفت شکم همزمان با سزارین در کرج اطلاعات مفیدی درباره هرآنچه باید درباره این جراحی بدانید به شما خواهد داد.

سخن پایانی

با شیوع اشتباهات پزشکی و تاثیر آن در آسیب های جسمانی شدید و یا حتی مرگ و میر افراد، مقوله ی انتخاب هوشمند پزشک متخصص، پیش از پیش مهم و حیاتی شده است.

انتخاب پزشک اصلح و کاردان می تواند پشتیبان مناسبی برای گذراندن موفق دوران بارداری و رسیدن به زایمان ساده و بدون عارضه باشد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *