در طول زمان بدن و پوست ما دچار تغییرات زیادی می شوند. اما تنها چیزی که ممکن است انتظار تغییر آن را نداشته باشید، رنگ پوست اطراف اندام تناسلی است. مانند هر چیز دیگری، این تغییر یک شبه اتفاق نمی افتد اما تیرگی ناحیه تناسلی در بارداری معمولا یکهو ظاهر می شود. تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است نوک سینه ها، واژن و خال های بدن را تیره کند.
علت تیرگی ناحیه تناسلی در بارداری چیست؟ هر زنی در طول زندگی خود بنا به دلایل مختلفی، دچار تیرگی واژن می شود و این امر بسیار طبیعی است. از آن جایی که این بخش از اندام خانمها از نظر جذابیت و زیبایی اهمیتی دو چندان دارد، آن دسته از افرادی که به چنین عارضه ای دچار شده اند حتما به دنبال راه کار درمانی برای برطرف شدن آن هستند.
شایع ترین نواحی هایپرپیگمانتاسیون یا تیرگی پوست نوک سینه ها، اندام تناسلی و داخل کشاله ران است که به رنگ قهوه ای مایل به سیاه دیده می شود. بر باور پزشکان افزایش رنگدانه و تیرگی ناحیه تناسلی در بارداری به دلیل افزایش برخی هورمون ها از جمله استروژن و پروژسترون باشد.
امروزه روشهای متنوع و متعددی برای رفع تیرگی ناحیه تناسلی ارائه شده است که هر کدام مزایا منحصر به فردی دارند. هم چنین تیرگی ناحیه تناسلی در بارداری بسیار شایع است و یکی از اصلی ترین دلایل آن تغییرات و نوسانات هورمونی است.
رضایت بیمار از جوانسازی و رفع تیرگی واژن
علل تیرگی ناحیه تناسلی خانم ها
عوامل متعددی در تیرگی ناحیه تناسلی خانم ها نقش دارند، برخی از مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می باشند:
- افزایش سن و یائسگی
- تراکم رنگدانه های ملانین پوست در ناحیه تناسلی
- ابتلا به انواع بیماری های مانند: کوشینگ و آکرومگالی
- عوامل ژنتیکی و وراثتی که در بروز بسیاری از عارضه ها دخیل است.
- ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک
- اضافه وزن بیش از اندازه
- استفاده از لوازم نامناسب برای اصلاح و اذاله موهای زائد ناحیه تناسلی
- کمبود ویتامین های لازمه برای زیبایی و جوان سازی پوست
- نوسانات هورمونی
- استفاده از محصولات غیر بهداشتی و نا معتبر برای شستشوی آلت تناسلی
- پوشیدن لباس زیر های غیر نخی، نامناسب و شلوار های فاق کوتاه تنگ که باعث اصطکاک و سیاهی ناحیه تناسلی و کشاله ران ها می شوند.
- پیاده روی های زیاد
- عفونت
- اختلالات پوستی، کبدی، روده و غدد آدرنال
- کم کاری یا پر کاری تیروئید
تیرگی واژن در بارداری
همانطور که می دانید رنگ پوست خانم ها با یک دیگر متفاوت است، رنگ آلت تناسلی خانم ها در طیف رنگی: صورتی، کبود یا بنفش، قهوه ای تیره و… است.
عده ای از افراد هم بر این باورند که تیرگی ناحیه تناسلی به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی، وجود عفونت واژن و سایر بیماری های زمینه ای است. طبق آمار به دست آمده احتمال ایجاد تیرگی در ناحیه تناسلی به واسطه ی عوامل ذکر شده، کم می باشد و دلایل موثر تر دیگری در ایجاد این عارضه نقش دارند.
به طور مثال؛ طوفان نوسانات هورمونی در دوران بارداری و شیردهی، استفاده از لوازم نادرست برای از بین بردن موهای زائد ناحیه تناسلی، عوامل ژنتیکی و … از جمله دلایل و عوامل مهم و موثر در ایجاد تیرگی ناحیه تناسلی می باشند.
البته افزایش قند خون و دیابت بارداری نیز می تواند منجر به تیرگی ناحیه تناسلی در بارداری شود به همین دلیل مادران باردار باید حتما تحت نظر یک پزشک متخصص زنان و زایمان دائما چکاپ شوند تا خدای نکرده عوارض ناگواری پیش نیاید.
با این حال این عارضه بنا به هردلیلی که اتفاق افتاده شده باشد، میتوان از راه های مختلفی که در عرصه ی جوانسازی واژن وجود دارند، برای درمان تیرگی ناحیه تناسلی در بارداری کمک گرفت.
روش های زیر احتمال تیرگی ناحیه تناسلی در بارداری را کمتر می کنند:
- اجتناب از پوشیدن لباس ها و لباس زیرهای تنگ
- حفظ طراوت و نرمی پوست
- عدم شیو با تیغ
- استفاده از شوینده های بدون عطر، پارابن و روغن های غیرطبیعی
- پوشیدن لباس زیر نخی و پنبه ای
- نپوشیدن لباس زیر هنگام خواب
- تمیز و خشک نگه داشتن واژن
- داشتن رژیم غذایی خوب و سالم
تنظیم PH ناحیه تناسلی
واژن عضو شگفت انگیزی است. این قسمت از بدن با ترشحات و باکتری هایی که دارد خود را ضدعفونی می کند به همین دلیل PH واژن با سایر نقاط پوست بدن متفاوت است. بهتر است برای شستشو و استحمام از ژل های شستشو مخصوص که PH واژن را تغییر نمی دهند استفاده کنید تا دچار تیرگی ناحیه تناسلی نشوید.
کرم و دارو برای درمان تیرگی واژن
گاهی اوقات برخی کرم ها و داروها کمک می کنند تا تیرگی ناحیه تناسلی برطرف شود. البته بهتر است هیچ دارویی بدون تجویز پزشک مصرف نشود. در ادامه برخی از این داروها و کرم هایی که ممکن است متخصص زنان به شما تجویز کند را بیان می کنیم:
- کرم حاوی هیدروکینون
- محصولات رتینوئیدی بر پایه ویتامین A
- نیاسینامید
- اسید الاژیک
- لیگنین پراکسیداز
- آربوتین
از روشن کننده های تزریقی برای روشن کردن واژن استفاده نکنید.
سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) استفاده از محصولات روشن کننده پوست تزریقی را برای سفید کردن واژن توصیه نمی کند. بررسی های کاملی برای نحوه کارکرد آن ها وجود ندارد و ممکن است سلامتی فرد را به خطر بیاندازد.
رفع تیرگی کشاله ران و ناحیه تناسلی
حتما راه های خانگی درمان تیرگی واژن را می دانید. گاهی اوقات این کارها وقت گیر است و چون باید مداوم انجام دهیم سخت به نظر برسد؛ و در بسیاری موارد نیز کارآمد نیستند و تیرگی واژن را کاملا برطرف نمی کنند. در این شرایط باید به فکرهای راه های درمانی و پزشکی سفید کردن واژن باشیم.
انواع جراحی های زیبایی واژن
در عصر جدید و با پیشرفت علم پزشکی تقریبا دیگر هیچ کار زیبایی غیرممکن نیست. در ادامه برخی از روش های درمانی و جراحی زیبایی واژن را معرفی می کنید. در صورت نیاز می توانید با دکتر شروین افصحی مشورت کنید و بهترین روش را برای زیبایی واژن خود انتخاب کنید:
- لابیاپلاستی
- لیفت واژن
- پرینورافی
- سفید کردن واژن با لیزر
- تزریق چربی به واژن
- پی آر پی، آر اف و هایفوتراپی برای جوانسازی واژن
راه کار های بسیاری برای روشن سازی واژن مورد استفاده قرار می گیرند که در این مبحث رایج ترین آن ها را ذکر خواهیم کرد.
کربوکسی تراپی واژن
با کربوکسی تراپی گاز دی اکسید کربن در ناحیه مورد نظر جهت تسریع در جریان خون رسانی تزریق میشود. در نتیجه این تزریق، ناحیه تناسلی با جریان خون رسانی سریع و افزایش اکسیژن مواجه میشود و همین امر باعث روشن تر شدن واژن می شود.
مزوتراپی واژن
در این روش درمانی هم با تزریق مواد به لایههای عمیق پوستی رنگ محل مورد نظر را سفید میکنند.
سفید کردن ناحیه تناسلی با لیزر
یکی از بهترین راه کارهای درمان این عارضه، لیزرتراپی است که با استفاده از دستگاه های پیشرفته ای امروزه تقریبا در تمامی کلینیک ها و مطب های زیبایی وجود دارد.
لیزر با کاهش رنگدانه های پوست بدون ایجاد اسکار، واژن را سفید می کند. متخصص جراحی های زیبایی زنان می تواند به شما در مورد کارایی این روش توضیحات مناسبی بدهد تا ببینید این کار برای شما مناسب است یا خیر صحبت کند.
این روش درمانی غیر تهاجمی است و در مدت زمان کوتاهی نتایج به صورت محسوس قابل مشاهده است. حتی می توان تیرگی ناحیه تناسلی در بارداری را با این روش بعد از اتمام دوره بارداری و فروکش کردن نوسانات هورمون ها، درمان نمود و به نتیجه مطلوبی دست یافت.
نکاتی مهم در خصوص رفع تیرگی ناحیه تناسلی با لیزر
توجه داشته باشید که رعایت نکات مذکور به نفع شما خواهد بود و می توانید حد الامکان بیشترین بهره را ببرید.
- در طی جلسات لیزر تراپی ناحیه مورد نظر را حتما خشک و تمیز نگه دارید.
- بعد از اتمام لیزر تراپی می توانید به فعالیت های ورزشی و جسمانی خود ادامه دهید.
- برقراری رابطه جنسی تا چند روز بعد از سفید کردن واژن با لیزر بلامانع است.
- قبل و بعد از لیزر لباس های راحتی بپوشید.
- این روش اگر توسط بهترین پزشک متخصص انجام شود هیچ گونه درد یا سوزشی را تجربه نخواهید کرد.
- ماندگاری و دوام بالای درمان تیرگی واژن با لیزر، یکی از عواملی است که این روش درمانی را از سایر روش ها متمایز کرده است.
جراحی لابیاماژور برای رفع تیرگی ناحیه تناسلی
کسانی که گمان می کنند استفاده از روش هایی مثل کربوکسی تراپی ، لیزر co2 یا آر اف ، تیرگی ناحیه تناسلی آنها را از بین نمی برد. می توانند از روش جراحی لابیاماژور استفاده کنند. در این جراحی قسمتهایی از لابیا برش داده م یشود. به نحوی که جای بخیه برجا نخواهد ماند و اثر سفیدی و زیبایی آن را به وضوح خواهید دید. صبحتهای دکتر شروین افصحی متخصص زنان در کرج می تواند به شما کمک کند. طبق صحبتهای خانم دکتر، استفاده از هرکدام از روش های برطرف کردن تیرگی ناحیه تناسلی با مشاوره و بررسی های پزشک متخصص باید انجام بگیرد.
برای زیبایی ناحیه تناسلی چه کنیم؟
افزایش وزن در بارداری موجب نزدیک شدن پاها و افزایش اصطکاک می شود که این اصطکاک موجب می شود تا سلول های پوست ملانین بیشتری تولید کنند و ما شاهر تیرگی ناحیه تناسلی در بارداری خواهیم شد.
پیشگیری از تیرگی ناحیه تناسلی ناشی از تغییرات هورمونی و افزایش سن دشوار است. اما می توان کاری کرد که اصطکاک کمتر شود تا رنگ پوست و زیبایی ناحیه تناسلی حفظ شود.
بیشتر بخوانید: تنگ کردن واژن
سوالات متداول تیرگی واژن
تیرگی واژن دلایل بسیار متعددی دارد از زنتیک گرفته تا بارداری های مختلف که برای هر فرد می تواند متفاوت باشد. بارداری یکی از دلایل مهمی است که منجر به تیرگی واژن می شود.
درمان تیرگی واژن به طرق مختلفی قابل انجام است. بسته به شرایط و وضعیت شما از طریق متخصص زنان بهترین راه ها به شما پیشنهاد می شود. از جمله راه های پیشنهادی استفاده از اوزون تراپی، کبوکسی تراپی استفاده از لیزر و جراحی لابیاماژور است.
به دلیل تغییرات هورمونی بسیاری که در بارداری اتفاق می افتد ، معمولا جراحی بلافاصله پس از زایمان پیشنهاد نمیشود. مقداری از تیرگی ناحیه تناسلی که در دوره بارداری و در اثر زایمان به وجود آمده است تا چند وقت بعداز زایمان از بین خواهد رفت بنابراین بهتر است تا چند ماه صبر کرده و سپس برای درمان تیرگی اقدام بفرمائید.
دربسیاری از موارد اتفاق هایی که در گذشت زمان می افتد باعث تیرگی واژن می شود. بنابراین به غیر از مواردی که به صورت ژنتیکی ممکن است دچار تیرگی واژن باشید، در اثر افزایش سن و به مرور زمان دچار تیرگی می شوید. پس معمولا در سنین پایین این کار انجام نمی شود.
نتیجه گیری
تغییرات رنگ پوست در بارداری اتفاق رایجی است. اگر باردار هستید و دچار لک در نواحی مختلف پوست یا تیرگی ناحیه تناسلی شدید حتما با پزشک زنان و زایمان خود مشورت کنید. گاهی اوقات رعایت یک سری نکات کمک می کند تا خانم های باردار حین بارداری کمتر دچار عوارض پوستی شوند. به هر حال پوست در زیبایی خانم ها فاکتور مهمی است، قرار نیست به خاطر بارداری زیبایی پوست حتما به خطر بیافتد اما هر گونه تغییری نیز باید با پزشک متخصص زنان و زایمان مطرح شود.
برای رفع تیرگی ناحیه تناسلی از بهترین جراح زیبایی زنان در کرج برای انتخاب هر کدام از گزینه های درمانی مشورت بگیرید، حتی اگر انتخاب شما هم لیزرتراپی باشد باید تمامی جوانب را در نظر گرفت، سپس اقدام به انجام چنین کاری کرد. دکتر شروین افصحی یکی از بهترین متخصصان زنان و زایمان هستند که در کرج فعالیت می کنند. اطلاعات صفحه تماس برای مشاوره با دکتر به شما کمک می کند.
همینطور به شما توصیه می کنیم برای روشن سازی ناحیه تناسلی تان از روش های خانگی کمک نگیرید زیرا در برخی موارد عوارض آن بیش از مزایای آن است و ممکن است اتفاق ناخوشایندی را برایتان رقم خواهد زد.